Новини » Болница „Тракия“ организира училище за пациенти за Световния ден на диабета и ще се извършват безплатни прегледи на пациенти с усложнено диабетно стъпало

11 Ноември 2016

В Болница „Тракия“ ще се проведе информационна кампания за рисковете и усложненията при хората с диабет. Водещи специалисти ще Ви запознаят с проблемите при заболяването и ще отговорят на всички Ваши въпроси.

За тази цел на 14 ноември в лечебното заведение ще се раздават информационни брошури. Освен това на 15 ноември от 17.00 ч. ще се проведе информационна среща на водещи медицински специалисти от Болница „Тракия“ с пациенти с диабет и техните близки. По време на нея ще бъдат изнесен лекции за диагностиката и усложненията при диабет, както и за възможностите им за лечение. Медицинските специалисти ще отговорят и на поставените въпроси от страна на пациентите. Входът е свободен за всички желаещи. 
Инициативата е част от „Училище за пациенти“ на Болница „Тракия“, което има за цел да се повишава здравната култура на българските граждани.

Програма на „Училище за пациенти“ на Болница „Тракия“ по случай Световния ден за борба с диабета

Място на срещата – Болница „Тракия Парк“
Дата и час на срещата - 15 ноември, 17.00 ч.

Теми и лектори: 
„Диагностика на диабетно стъпало“, д-р Иван Тенев
„Лечение на усложненията при диабетно стъпало“, д-р Антон Елкин
„Съвременни възможности на съдовата и ендоваскуларна хирургия при диабет“, Доц. Димитър Петков

Във връзка с Деня на диабета специалисти от Отделението по съдова и ендоваскуларна хирургия на МБАЛ "Тракия" ще извършат и безплатни прегледи за пациенти с усложнено диабетно стъпало. Инициативата се извършва с любезното съдействие на фирма HARTMANN, която е сред лидерите на световния пазар в продуктите за лечение на труднозаздравяващи рани. С богатият си набор от иновативни и лесни за употреба превръзки, HARTMANN позволява ефективно и едновременно с това икономически изгодно лечение на рани.